De filters worden toegepast...

Voedingsmiddelen

Goudsmit levert betrouwbaarheid in de vorm van innovatieve oplossingen voor het voorkomen van metaalbesmetting in de voedingsmiddelenindustrie. Dit voorkomt kostbare productie-onderbrekingen, schadeclaims en product-recalls. Tijdens het productieproces kunnen er metaaldeeltjes belanden in voedingsmiddelen zoals babyvoeding, vruchtensap, bevroren of ingeblikte groente, kruiden, meel, saus, graan, melkpoeder, suiker of chocolade. Deze kunnen eenvoudig verwijderd worden met magneten.

Wij doen permanent onderzoek naar de effectiviteit van de verschillende magneetsystemen. Met geavanceerde 3D rekensoftware en een krachtig testcentrum blijven we onze systemen optimaliseren. Niet alleen voor ferrodeeltjes maar ook voor RVS AISI304 en AISI316(L) deeltjes. Tot op heden ligt bij de meeste leveranciers de focus met name op veldsterktes (gauss/tesla). Gebleken is dat dit geen garantie is voor een goede metaalscheiding. Zie blog: ''Waarom meten we magneten'' 

Voor ferrodeeltjes optimaliseren wij onze magnetische staafsystemen naar staafdiameter, magneetkwaliteit, pooldikte en de afstand tussen de staven. Zo weten we bijvoorbeeld inmiddels dat sommige RVS deeltjes al bij een luchtspleet van ca. 50 mm gevangen kunnen worden, maar is het resultaat veel beter als ze een magneetstaaf raken. AISI316L deeltjes worden alleen gevangen wanneer de magneetstaaf geraakt wordt.

Het scheidingsrendement is uitermate belangrijk voor kwaliteitsmanagers. De productontwikkelaars van Goudsmit werken graag met hen samen om onze producten en het scheidingsrendement nog verder te verbeteren.

magneetfilter voor fruit  magneetfilter sinasappel

 

Zuivel, Melk- & Eipoeder

Viscueze en pasteuze producten als yoghurt, smeerkaas en toetjes kunnen eenmaal gevangen ijzerdeeltjes weer meesleuren. Onze hygiënische magneetfilters hebben zulke krachtige Neoflux® (neodymium) magneetstaven dat deze de kleinste Fe-deeltjes uit deze producten verwijderen en ze vervolgens zo stevig vasthouden dat ze niet meer meegesleurd worden.

Melk- en eipoeder zijn vettige poeders, die kunnen ophopen op de magneetstaven. Om dit te voorkomen zijn roterende Cleanflow magneten ontwikkeld die brugvorming op de staven voorkomen. Deze magneten verwijderen ijzerdeeltjes vanaf 25 micron uit vettige poeders. Ze zijn ook leverbaar in combinatie met een metaaldetector. Een schoon product voorkomt kostbare en imago-beschadigende productaansprakelijkheidskwesties en dure uitval van eindproducten.

Klik hier voor de uitvergrote flowchart:

Open de flowchart

ijzerdeeltjes uit zuivel  magneet in melkpoeder  

Cacao & chocolade

Zowel in de aanname van ruwe cacaobonen als tijdens de verwerking van het eindproduct kan ijzervervuiling aanwezig zijn. Hiervoor worden verschillende typen magneetsystemen ingezet.

Tijdens de oogst of tijdens de verpakking kunnen spijkers of andere metalen objecten tussen de cacaobonen terechtkomen. Bij de intake (bean unloading) verwijdert een trommelmagneet (bij veel ijzer), pijpmagneet, kaskademagneet, plaatmagneet of buitenpoolmagneet (bij weinig ijzer) grote ijzerdelen uit de bulk-bonenstroom, voordat de cacaobonen tot poeder worden vermalen.

Buitenpoolmagneten kunnen in de poederlijn en in de suikerintake worden geplaatst, maar zijn ook heel geschikt voor de zogenaamde cakedump, nadat de cacao geperst is en als grote stukken koek uit de pers komt. Magneetroosters of Cleanflow magneten verwijderen ijzerdelen wanneer de koek vermalen is.

Bij de eindcontrole van het cacaopoeder - voor het afzakken - worden vaak roterende Cleanflow magneten ingezet. Dit voorkomt aanzienlijke schade aan zeefmachines of brekers, met kostbare productiestilstand. De roterende beweging van de magneetstaven zorgt ervoor dat het vettige cacaopoeder niet op de staven ophoopt en hier vervolgens aan blijft plakken.

Voor vloeibare chocolade zijn onze dubbelwandige magneetfilters zeer geschikt. Zij vangen zeer fijne ijzerdeeltjes uit vloeibare chocolade, cacaoboter of cacaolikeur. Deze filters zijn geschikt voor toepassing onder druk, en door de dubbele wand kan een warme vloeistof gestuurd worden die stolling aan de wand voorkomt.

magneetfilter chocolade  magneetfilter voedingsmiddelen

Producten

Buitenpoolmagneten handmatig snelreinigend

Deze buitenpoolmagneten filteren ferrovervuiling uit vrije val-leidingen. Snel en eenvoudig handmatig te reinigen d.m.v. een extractorplaat (snelreiniging).

Meer informatie

Buitenpoolmagneten automatisch reinigend

Als er veel ferrovervuilingen zijn of als de operator er niet bij kan, zijn automatische buitenpoolsystemen een goed oplossing. Reiniging automatisch, zonder productiestop.

Meer informatie

Cleanflows handmatig reinigend - statisch

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit droge, goed stromende poeders en granulaten in drukloze leidingen. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Cleanflows semi-automatisch reinigend - statisch

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit droge, goed stromende poeders en granulaten in vrije val leidingen. Reiniging semi-automatisch (Easy-clean).

Meer informatie

Cleanflows automatisch discontinu reinigend - statisch

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor droge, goed stromende poeders en granulaten. Reiniging automatisch, met productiestop.

Meer informatie

Cleanflows automatisch discontinu reinigend - stofdicht - statisch

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor droge, goed stromende, stoffige poeders en granulaten. Reiniging automatisch, met productiestop.

Meer informatie

Cleanflows automatisch continu reinigend - statisch

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor droge, goed stromende poeders en granulaten. Reiniging automatisch, zonder productiestop.

Meer informatie

Cleanflows handmatig reinigend - roterend

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit slecht stromende (bijv. vette) poeders in drukloze leidingen. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Cleanflows semi-automatisch reinigend - roterend

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit slecht stromende (bijv. vette) poeders in drukloze leidingen. EHEDG gecertificeerd. Reiniging semi-automatisch.

Meer informatie

Cleanflows automatisch discontinu reinigend - stofdicht - roterend

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor slecht stromende (bijv. vette) poeders en granulaten. Reiniging automatisch, met productiestop.

Meer informatie

Cleanflows automatisch continu reinigend - roterend

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor slecht stromende (bijv. vette) poeders en granulaten. Reiniging automatisch, zonder productiestop.

Meer informatie

Kaskademagneten

Kaskademagneten filteren ferrovervuiling uit grove grondstoffen en hebben een optimale doorstroming. De kaskadevorm dwingt het product dicht langs 3 plaatmagneten. Automatische reiniging.

Meer informatie

Magneetroosters

Magneetroosters worden vaak geplaatst bij een stortpunt en filteren zeer fijne (zwak)magnetische ferrovervuiling uit goed stromende poeders en granulaten. Vaak gebruikt als controlefunctie. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Permanente pijpmagneten

Het meest effectieve scheidingssysteem als het gaat om prijs/kwaliteit. Met krachtige ferriet magneetkern. Reiniging handmatig.

Meer informatie

Elektro pijpmagneten

Minder krachtig dan de permanente uitvoering, echter geheel automatisch reinigend (met productiestop) en daardoor geschikt voor automatische productieprocessen.

Meer informatie

Plaatmagneten neodymium (Neoflux®)

Krachtig en compact. Voor droog of nat gebruik, ook geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Trommelmagneten food/farma 9000 gauss

Toepassing in vrije val-leidingen. Sterke neodymium magneet, waardoor zeer kleine deeltjes ferrovervuiling verwijderd kunnen worden. Geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Trommelmagneten Lenastar 12000 gauss

Toepassing in vrije val, aanvoer via trilgoot. Extreem sterke neodymium magneet, voor het verwijderen van (zwak)magnetische deeltjes ferrovervuiling. Geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Magneetfilters industrieel

Robuuste filter voor algemene toepassing. Voor het filteren van (zwak)magnetische ferrovervuiling. Geschikt voor alle industrieën. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Magneetfilters industrieel pneumatisch

Robuuste filter voor het filteren van (zwak)magnetische ferrovervuiling bij grotere diameters. Geschikt voor alle industrieën. Semi-automatische reiniging.

Meer informatie

Magneetfilters industrieel dubbelwandig

Robuuste filter met dubbelwandig huis om stolling van viskeuze producten te voorkomen. Filtert (zwak)magnetische ferrovervuiling uit bijv. chocolade. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Magneetfilters industrieel buitenpool

Zeer robuuste filter, geschikt om ferrovervuiling te filteren uit o.a. pulp in de papierindustrie. Ook grote delen kunnen passeren omdat de doorgang geheel vrij is. Reiniging handmatig.

Meer informatie

Magneetfilters hygiënisch (EHEDG)

Ontworpen voor de voedingsmiddelenindustrie volgens EHEDG-richtlijnen. Filtert zeer effectief fijne (zwak)magnetische ferrovervuiling. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Magneetfilters hygiënisch (EHEDG) - Clean In Place

Ontworpen voor de voedingsmiddelenindustrie; EHEDG gecertificeerd. Filtert zeer effectief fijne (zwak)magnetische ferrovervuiling. Volledig automatische reiniging (CIP: Clean In Place).

Meer informatie

Magneetfilters sanitair

Geschikt voor het filteren van ferrovervuiling in de voedingsmiddelenindustrie. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Inspectiestaven

Met magnetische inspectiestaven kunt u constateren of uw product met ferromagnetische (Fe) delen verontreinigd is. De inspectiestaven trekken zeer fijne ferrodeeltjes vanaf 30 micron aan.

Meer informatie

Gaussmeter / teslameter

De gaussmeter meet lokaal, bijvoorbeeld op een oppervlak, de magnetische fluxdichtheid. De metingen kunnen worden uitgelezen in de eenheden tesla, gauss, kA/m of oersted.

Meer informatie

Magneetgrijpers

Magneetgrijpers zijn geschikt voor het oppakken van vlakke ferromagnetische voorwerpen (bijvoorbeeld gestampte en geperforeerde staalplaten).

Meer informatie

Palletiseermagneten met stalen huis

De palletiseermagneten met een stalen huis zijn geschikt voor het (de-)palletiseren met behulp van een portaalkraan. Ze zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen.

Meer informatie

Lichtgewicht palletiseermagneten met aluminium huis

De lichtgewicht palletiseermagneten met een aluminium huis zijn geschikt voor het (de-)palletiseren met behulp van een robotarm. Leverbaar in verschillende uitvoeringen.

Meer informatie

Magneetrails

Magneetrails voor rechtdoorgaande productstromen of stromen met zijdelingse in- of uitvoer. Voor aansluiting op een magneetrol, magneetboog, magneetbocht of op een andere magneetrail.

Meer informatie

Magneetrollen

Magneetrollen worden gebruikt voor rechtdoorgaande productstroom met constante magneetsterkte onder variabele hoek met scherpe radius. Montage tussen andere (afgeschuinde) magneetrails in.

Meer informatie

Magneetbogen

Magneetbogen worden gebruikt voor rechtdoorgaande productstroom met constante magneetsterkte. Montage tussen andere magneetrails in, als alternatief voor magneetrol.

Meer informatie

Magneetbochten

Worden gebruikt voor afbuigende productstroom. Magneetbochten worden meestal gecombineerd met een aangedreven schijf en gekruiste transportbanden.

Meer informatie

Magnetische dekselstapelrollen

Voor het op- en afstapelen van deksels, ringen en schijven. Bijvoorbeeld het aanvoeren naar vul/sluitmachines in de conservenindustrie of het opstapelen van ringen in een productielijn.

Meer informatie

Inbouw-koprolmagneten

Koprolmagneten vangen ferro- en zwakmagnetische delen en voeren deze continu af. Geschikt voor inbouw in bestaande bandtransportsystemen in bijvoorbeeld bulkverlading of recyclingindustrie.

Meer informatie

High gradient koprol-magneetsystemen

High gradient koprolsystemen worden ingezet voor het vangen van zwakmagnetische delen. Door de lage magneetvelddiepte is dit systeem niet geschikt om hoge capaciteiten te draaien.

Meer informatie

Magneetstaven

Magneetstaven zijn de bouwcomponenten van veel magneetsystemen en filteren zeer fijne ferromagnetische en zwakmagnetische deeltjes (zoals bewerkt RVS of ijzeroxides) uit productstromen.

Meer informatie

Chutemagneten

Chutemagneten worden toegepast bij poederstromen in vrije val of in glijgoten; een eenvoudige oplossing voor verwijdering van ferrovervuiling.

Meer informatie