De filters worden toegepast...

Recycling

Het terugwinnen van metalen uit afvalstoffen (voor onder meer hergebruik) wordt steeds belangrijker. Grondstoffen worden schaarser en de kosten om afval te storten steeds hoger. Dit verhoogt de markteisen om metalen uit afval te recyclen. Goudsmit heeft vele scheiders ontwikkeld die metaaldelen kunnen scheiden. Dit betreft vaak zeer waardevolle metalen, waardoor de terugverdientijd van scheiders voor recycling vaak heel kort is.
Afvalproducten worden bovendien vrij toepasbaar gemaakt. Denkt u daarbij aan Green Deal en Urban Mining of E-Waste recycling; de trend voor de toekomst.

recyclingfracties

Magneetfilters/-scheiders, Eddy Current (non-ferro) scheiders en I-sens sensorscheiders worden onder meer ingezet voor het recyclen of metaalvrij maken van:

  • bouw- en sloopafval
  • waste
  • WEEE
  • schroot
  • verbrandingsslakken
  • papier
  • glas
  • banden
non-ferro scheider

Magneetscheiders recyclen ferromagnetische delen zoals ijzer en staal maar ook zwakmagnetische metalen (zoals bewerkt roestvast staal). Eddy Current non-ferroscheiders en sensorscheiders scheiden non-ferro metalen zoals aluminium en koper uit bulkstromen. Vaak wordt een combinatie van scheiders achter elkaar gezet. De fractie moet qua deeltjesgrootte namelijk binnen een bepaalde bandbreedte liggen om een goed rendement te kunnen behalen. Een goede verdeling is: zeer fijne fractie 0-5 mm, fijne fractie 5-20 mm, middel fractie 20-80 mm en grove fractie groter dan 80 mm.

Magneetscheiders voor de recycling-industrie zijn zeer robuust uitgevoerd, waardoor ze uitstekend in de meest heavy duty omstandigheden kunnen werken. Recycling-scheiders vallen onder de VAMIL/MIA-regeling.

bovenbandmagneet

Producten

Buitenpoolmagneten handmatig snelreinigend

Deze buitenpoolmagneten filteren ferrovervuiling uit vrije val-leidingen. Snel en eenvoudig handmatig te reinigen d.m.v. een extractorplaat (snelreiniging).

Meer informatie

Buitenpoolmagneten automatisch reinigend

Als er veel ferrovervuilingen zijn of als de operator er niet bij kan, zijn automatische buitenpoolsystemen een goed oplossing. Reiniging automatisch, zonder productiestop.

Meer informatie

Plaatmagneten ferriet

Prijsgunstig. Plaatsing boven band of tegen een vrije val-leiding. Vaak ingezet in de recyclingindustrie of ter bescherming van maalmolens. Niet geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Plaatmagneten neodymium (Neoflux®)

Krachtig en compact. Voor droog of nat gebruik, ook geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Trommelmagneten standaard 3000 gauss

Toepassing in vrije val-leidingen bij poeders, korrels, vezels en grovere materialen. Niet geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Ferriet bovenbandmagneten

Geschikt voor kleine tot grote laagdiktes en hebben geen besturingskast nodig. Zeer betrouwbaar en beschikbaar in veel bandbreedtes. Opstelling dwars of inline boven uw transportband.

Meer informatie

Neodymium bovenbandmagneten

Geschikt voor fijne fracties in kleine laagdiktes, scheiden ook zwakmagnetische delen. Geen besturingskast nodig. Opstelling dwars of inline boven transportband. Ook voor mobiele toepassing.

Meer informatie

Elektro bovenbandmagneten

Elektro bovenbandmagneten hebben een diep magneetveld en zijn daarom geschikt voor zeer grote laagdiktes. Een besturingskast is noodzakelijk. Opstelling dwars of inline met transportband.

Meer informatie

Inbouw-koprolmagneten

Koprolmagneten vangen ferro- en zwakmagnetische delen en voeren deze continu af. Geschikt voor inbouw in bestaande bandtransportsystemen in bijvoorbeeld bulkverlading of recyclingindustrie.

Meer informatie

High gradient koprol-magneetsystemen

High gradient koprolsystemen worden ingezet voor het vangen van zwakmagnetische delen. Door de lage magneetvelddiepte is dit systeem niet geschikt om hoge capaciteiten te draaien.

Meer informatie

EddyXpert - Eddy current scheiders

Allrounder; robuuste eddy current scheider. Veel combinaties mogelijk voor gewenste toepassing.

Meer informatie

EddyFines - Eddy current scheiders

Geavanceerde, robuuste eddy current scheider. Voor het scheiden van de kleinste non-ferrodeeltjes.

Meer informatie

Permanente blokmagneten

Verwijderen staaldelen in de recyclingindustrie of ter bescherming van maalmolens. Voor opstelling tot max 300 mm boven transportband.

Meer informatie

Elektro blokmagneten

Verwijderen grote staaldelen uit bulktransporten of in de recyclingindustrie. Geschikt voor grotere opstellingshoogtes. Kunnen in- en uitgeschakeld worden.

Meer informatie

Trommelmagneten Recycling

Voor het scheiden van magnetische en zwakmagnetische ferrodelen uit een materiaalstroom.

Meer informatie

Permanente trommelmagneten voor schroot

Toepassing: recyclen van schroot. Hoge capaciteit en diep magneetveld. Voor het scheiden van extra grote en scherpe ferrodelen.

Meer informatie

Elektro-trommelmagneten voor schroot

Toepassing: recyclen van schroot. Hoge capaciteit en zeer diep magneetveld. Voor het scheiden van extra grote en scherpe ferrodelen.

Meer informatie