De filters worden toegepast...

Metaal - Metaalbewerking / -afwerking

Er zijn zeer veel processen die te maken hebben met de bewerking van metaal. Denk daarbij aan verspanen, lassen, polijsten, slijpen en coaten. Voor al deze processen worden magneten ingezet om de bewerking te vergemakkelijken, of als bijdrage tot een betere kwaliteit van het eindproduct.

Voorbeelden zijn:

  1. Het vastzetten of fixeren van een werkstuk, zodat dit geslepen of gepolijst kan worden. Hiervoor zijn schakelbare opspanplaten ontwikkeld, maar ook complete magnetische transportbanen die het werkstuk door de machine leiden.
  2. Het stralen van werkstukken: na het stralen dient het staalgrit gescheiden te worden van de verfresten. Magneten zijn ook bestemd voor het scheiden van straalgrit en keramisch grit, zodat er geen ferroverontreinigingen in het RVS gebracht worden. Trommelmagneten worden vaak ingezet voor scheiden van straalgrit.
  3. Wanneer blijkt dat het werkstuk na de mechanische bewerking magnetisch is geworden, zal dit ijzerstof aantrekken. Bij het eventueel coaten veroorzaakt dit een slechte hechting; ook bij lassen geeft dit problemen. Goudsmit verwijdert restmagnetisme naar wens, zelfs op locatie, of levert hiervoor benodigde demagnetiseerapparatuur.
trommelmagneet voor mineralen  straalgrit demagnetiseren detail

Producten

Trommelmagneten standaard 3000 gauss

Toepassing in vrije val-leidingen bij poeders, korrels, vezels en grovere materialen. Niet geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Magneetbezems

Magneetbezems 'vegen' ijzerdelen op van schone of ruwe vloeren of zandvlaktes; kortom op plekken waar ijzer niet of heel moeilijk bij elkaar te vegen is of niet zichtbaar is, zoals in zand.

Meer informatie

Magneetgrijpers

Magneetgrijpers zijn geschikt voor het oppakken van vlakke ferromagnetische voorwerpen (bijvoorbeeld gestampte en geperforeerde staalplaten).

Meer informatie

Elektromagnetische staafmagneten

Elektromagnetische staafmagneten zijn geschikt voor het oppakken, vasthouden en lossen van kleine ferromagnetische voorwerpen zoals stalen platen, buizen, profielen en schrootdelen.

Meer informatie

Elektro-kleefmagneten

De ronde elektro kleefmagneten van Goudsmit Magnetic Systems zijn geschikt voor het vasthouden van ferromagnetische voorwerpen.

Meer informatie

Demagnetiseertafels

Demagnetiseertafels worden toegepast voor het verwijderen van magnetisme uit metalen platte of eenzijdig magnetische producten.

Meer informatie

Demagnetiseertunnels met rechthoekige doorlaat

Bestemd voor lange, dunwandige producten en materialen met een onregelmatig oppervlak. Eventueel in combinatie met transportband of rollenbaan voor producten verpakt in dozen of op pallets.

Meer informatie

Demagnetiseertunnels met ronde doorlaat

Geschikt voor montage in een pijpsysteem, en voor het demagnetiseren van ronde voorwerpen. Ook voor schakels van duwbanden of kogels van kogellagers.

Meer informatie

Laagfrequente demagnetiseertunnels

Laagfrequente demagnetiseertunnels hebben een groot doordringend vermogen en zijn hierdoor geschikt voor dikwandige of massieve voorwerpen; ook voor hardstalen of verpakte producten.

Meer informatie

Demagnetiseerstaven

Voor het demagnetiseren van gereedschappen en machinedelen op moeilijk bereikbare plaatsen. Bijvoorbeeld in werkplaatsen, gereedschapmakerijen, machinebouw en voor horlogereparaties.

Meer informatie

Handdemagnetiseer-units met ronde doorlaat

Voor het demagnetiseren van gereedschappen en kleine materialen. Bijvoorbeeld boren en beitels, gereedschappen en kleine onderdelen.

Meer informatie