De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Platenscheiders

Toepassing

Magnetische platenscheiders scheiden klevende of geoliede staalplaten en voorkomen het gelijktijdig oppakken van twee platen. Zo garanderen ze een soepel verlopend productieproces. De permanente magneetkracht blijft door de jaren constant. Bovendien is er geen dure persluchtinstallatie meer nodig voor het losblazen van de staalplaten; platenscheiders verrichten deze handeling sneller en vele malen goedkoper.

Voor het één voor één oppakken van staalplaten in de plaatverwerkende industrie (bijv. automobiel- of staalindustrie).
Geschikt voor het spreiden van ferromagnetische platen tot een dikte van 4 mm van bijna iedere vorm, lengte of breedte; óók ronde of asymmetrische vormen.
Pneumatisch geschakelde platenscheiders zijn ontworpen voor automatische processen.

Werking

Een krachtig magneetveld dwingt de platen automatisch uit elkaar en scheidt ze; bij het wegnemen van de bovenste plaat komt de volgende direct omhoog.

Montagevoorbeelden

De pijlen op de foto geven de aanbevolen transportrichting aan waarin de platen na separatie het beste afgevoerd kunnen worden. Om storingen in volledig geautomatiseerde productieprocessen te voorkomen, adviseren wij om een aantal extra platenscheiders in te zetten.

 

Hoekmontage platenscheider

Voor een optimaal effect kunt u het beste twee platenscheiders op de hoek(en) van stapels grote staalplaten plaatsen.

Montage platenscheider

Platenscheiders die tegenover elkaar geplaatst worden zorgen ervoor dat de platen gaan zweven.

Montage enkele platenscheider

Voor kleine platen kunt u de platenscheider het beste in het midden van de kortste zijde plaatsen.

 

Goudsmit platenscheiders zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen:

Producten

Platenscheiders ferriet

Deze platenscheiders met ferriet magneetsysteem van Goudsmit Magnetic Systems zijn geschikt voor de meest voorkomende toepassingen.

Meer informatie

Platenscheiders neodymium (Neoflux®)

Deze platenscheiders met extra sterk Neoflux® (neodymium) magneetsysteem hebben een compact ontwerp en zijn geschikt voor het scheiden van geoliede, kleverige of geperforeerde platen.

Meer informatie

Schakelbare platenscheiders

Platenscheiders met neodymium magneetsysteem, pneumatisch aan-/uitschakelbaar. Geschikt voor geautomatiseerde processen. Een stapel platen is zo gemakkelijk aan te vullen of te verwisselen.

Meer informatie

Platenscheiders voor speciale toepassingen

Voor platen met speciale vorm en voor specifieke applicaties heeft Goudsmit passende oplossingen bedacht, wij adviseren u graag over de mogelijkheden op het gebied van platenscheiders.

Meer informatie