De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Buitenpoolmagneten

Buitenpoolmagneten filteren ongewenste ferromagnetische (Fe) delen - zoals ijzer en staal - van 0,5 tot 50 mm uit poeders en granulaten in vrije val-leidingen. Ze worden onder meer toegepast in de bulk-, veevoer-, kunststoffen-, keramische en recyclingindustrie.

Buitenpoolmagneten zijn zeer robuust. Ze hebben als voordeel dat de magneten buiten het productkanaal zitten en het product er dus vrij doorheen kan vallen, zodat ze hoge capaciteiten aankunnen en er slechts minimale brugvorming optreedt.

Aan de buitenzijde van het productkanaal zijn twee magneetplaten tegenover elkaar geplaatst. Ze hebben een diep en krachtig vangveld, dat elkaar door een slimme constructie van de magneten versterkt. Hierdoor zijn ze in staat om de Fe delen uit de productstroom te kunnen ‘vangen’. Goudsmit buitenpoolmagneten zijn voorzien van extractorplaten, waardoor ze snel en eenvoudig te reinigen zijn. Ze kunnen zowel met ferriet als met neodymium (Neoflux®) magneten uitgevoerd worden.

De capaciteit van de buitenpoolmagneet is max. 200 m³/u. Indien echt fijne Fe delen gescheiden moeten worden, adviseren we de Cleanflow magneten.

Producten

Buitenpoolmagneten handmatig snelreinigend

Deze buitenpoolmagneten filteren ferrovervuiling uit vrije val-leidingen. Snel en eenvoudig handmatig te reinigen d.m.v. een extractorplaat (snelreiniging).

Meer informatie

Buitenpoolmagneten automatisch reinigend

Als er veel ferrovervuilingen zijn of als de operator er niet bij kan, zijn automatische buitenpoolsystemen een goed oplossing. Reiniging automatisch, zonder productiestop.

Meer informatie