De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Cleanflow magneten

Toepassing

Ferromagnetische metaalverontreinigingen - zoals ijzer-, staal en RVS delen - kunnen op twee manieren uw proces binnendringen: via het aangeleverde product, of door slijtage in het productieproces.

Goudsmit Cleanflow magneetscheiders filteren metaalverontreinigingen vanaf 30 micron uit poeders en granulaten in vrije val-leidingen. Toepassingen zijn o.a. te vinden in de kunststof-, voedingsmiddelen-, farmaceutische en keramische industrie.

"Kunnen RVS vervuilingen magnetisch gefilterd worden?" Ja dat kan! De materiaalstructuur van RVS slijtdelen wijzigt na plastische vervorming. Dit maakt ze licht-ferromagnetisch, waardoor krachtige magneten ze uit uw productstroom kunnen filteren.

Roterende Cleanflow magneetfilter

 

Zeer fijne ijzer- en RVS contaminaties zijn door een metaaldetector niet te herkennen, maar door zeer sterke magneten wel te vangen!

Werkingsprincipe

De Cleanflow magnetische scheiders zijn uitgevoerd met zeer krachtige neodymium magneetstaven. Doordat de staven midden in het doorvalkanaal zijn gemonteerd, bevinden ze zich in het hart van de productstroom. Hierdoor passeert het product altijd 1 of meer magneten van zeer dichtbij.

Het is belangrijk de behuizing van de Cleanflow magneet 1 pijpmaat groter te kiezen dan het pijpkanaal, zodat de productdoorstroming optimaal blijft.


Uitvoering en plaatsing magneetstaven

Statisch

Statische Cleanflow magneetscheiders zijn geschikt voor goed stromende producten.
Ze hebben 1 rij dikke, of 2 rijen dunne magneetstaven verspringend boven elkaar.

Als de magneetscheider uitgevoerd is met 1 rij dikke staven, dan plaatsen we -indien nodig- ‘deflectoren’ boven de magneten, zodat het product altijd 1 of meerdere staven raakt of van dichtbij passeert.Statische Cleanflow magneetfilter uitvoeringen

Roterend

Roterende Cleanflow magneten zijn geschikt voor producten die slecht stromen -doordat ze bijvoorbeeld plakkerig of vettig zijn- waardoor brugvorming en ophoping kan ontstaan.

Door het roteren van de magneetstaven valt het product continu van de staven. Hierdoor blijven de staven schoner, vangen ze effectiever ijzer, en raakt het productkanaal niet geblokkeerd.


Roterende Cleanflow magneetfilter uitvoeringen

Reiniging staven: handmatig, semi-automatisch of automatisch


Handmatig 'snelreinigen'

Magneetstaven zijn voorzien van omhullende extractorbuizen die handmatig afvegen overbodig maken. Dit maakt reiniging eenvoudiger en noemen we ‘snelreiniging’. Door de magneetstaven uit de extractorbuizen te trekken, valt de gevangen metaalvervuiling vanzelf van de staven.
De extractorbuizen zijn hierbij tevens een bescherming van de magneetstaven, waardoor deze minder snel slijten en dus langer meegaan.


Semi-automatisch ('Easy-Clean') reinigen

De magneetunit kan handmatig - over een zijgeleiding - uit de behuizing worden getrokken, waarna de magneten in de omhullende buizen automatisch een slag verder naar buiten maken. Hierdoor valt het ijzer automatisch van de omhullende buizen.

Semi-automatisch reinigen is eenvoudiger en minder belastend voor de operator dan handmatig snelreinigen; de magneetunit hoeft niet verwijderd, getild en verplaatst te worden. Dit heeft als bovendien als groot voordeel dat de magneten en buizen minder zullen slijten/beschadigen.Automatisch reinigen

Een elektrisch startsignaal stuurt een geheel automatische reinigingscyclus aan. Dit signaal kan aan de machine of vanuit een besturingskamer gegeven worden.

  • Automatisch discontinu reinigend: bij deze typen moet de productstroom gestopt worden om een reinigingscyclus uit te kunnen voeren.
  • Automatisch continu reinigend: bij deze typen kan een reinigingscyclus gewoon tijdens productie plaatsvinden.
Reiniging
Type productstroom
Drukdicht
Productieproces tijdens reiniging
Stofdicht
ATEX

Producten

Cleanflows handmatig reinigend - statisch

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit droge, goed stromende poeders en granulaten in drukloze leidingen. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Drukdichte Cleanflows handmatig reinigend - statisch

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit droge, goed stromende poeders en granulaten in leidingen met een druk tot 1,5 bar. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Cleanflows semi-automatisch reinigend - statisch

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit droge, goed stromende poeders en granulaten in vrije val leidingen. Reiniging semi-automatisch (Easy-clean).

Meer informatie

Cleanflows automatisch discontinu reinigend - statisch

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor droge, goed stromende poeders en granulaten. Reiniging automatisch, met productiestop.

Meer informatie

Cleanflows automatisch discontinu reinigend - stofdicht - statisch

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor droge, goed stromende, stoffige poeders en granulaten. Reiniging automatisch, met productiestop.

Meer informatie

Cleanflows automatisch continu reinigend - statisch

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor droge, goed stromende poeders en granulaten. Reiniging automatisch, zonder productiestop.

Meer informatie

Cleanflows handmatig reinigend - roterend

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit slecht stromende (bijv. vette) poeders in drukloze leidingen. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Cleanflows semi-automatisch reinigend - roterend

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit slecht stromende (bijv. vette) poeders in drukloze leidingen. EHEDG gecertificeerd. Reiniging semi-automatisch.

Meer informatie

Cleanflows automatisch discontinu reinigend - stofdicht - roterend

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor slecht stromende (bijv. vette) poeders en granulaten. Reiniging automatisch, met productiestop.

Meer informatie

Cleanflows automatisch continu reinigend - roterend

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor slecht stromende (bijv. vette) poeders en granulaten. Reiniging automatisch, zonder productiestop.

Meer informatie