De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Magneetfilters

Toepassing

Magneetfilters filteren ferromagnetische metaalverontreinigingen - zoals ijzer en staal - maar ook  zwakmagnetische deeltjes, zoals bewerkt roestvast staal, uit vloeistoffen en poeders die onder druk getransporteerd worden.

Voor iedere magneetfilter geldt: testdruk 15 bar, werkdruk maximaal 10 bar.

De krachtige Neoflux® (neodymium) magneetstaven bevinden zich midden in de productstroom en kunnen zelfs de kleinste Fe deeltjes - tot 30 micron - en zwakmagnetische deeltjes (RVS schraapsel) uitfilteren. Deze zeer fijne Fe en roestvaststalen deeltjes zijn ook door een metaaldetector niet te herkennen.

Magneetfilters worden onder meer toegepast in de voedingsmiddelen-, farmaceutische en chemische industrie voor bijvoorbeeld het ontijzeren van pigmenten of lakken. Ook worden ze gebruikt in de keramische industrie voor het 'schonen' van glazuur, ter voorkoming van 'black specks'.

Uitvoering

Magneetfilters hebben in onze standaard-uitvoeringen meerdere magneetstaven, verspringend achter elkaar gemonteerd. Op deze manier moet een product de magneetstaven wel raken of heel dicht passeren. In de meeste typen Goudsmit magneetfilters zijn de magneetstaven voorzien van extractorbuizen, waardoor ze snel en eenvoudig te reinigen zijn. De pneumatische industriële filters en de hygiënische CIP-filters reinigen semi-automatisch door middel van een pneumatische besturing. Hierdoor hebben ze geen extractor nodig wat een hogere veldsterkte op de magneet geeft, en kan er geen bacterievorming optreden.

Reiniging
Scheiden deeltjes
Hygiënisch

Producten

Magneetfilters industrieel

Robuuste filter voor algemene toepassing. Voor het filteren van (zwak)magnetische ferrovervuiling. Geschikt voor alle industrieën. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Magneetfilters industrieel pneumatisch

Robuuste filter voor het filteren van (zwak)magnetische ferrovervuiling bij grotere diameters. Geschikt voor alle industrieën. Semi-automatische reiniging.

Meer informatie

Magneetfilters industrieel dubbelwandig

Robuuste filter met dubbelwandig huis om stolling van viskeuze producten te voorkomen. Filtert (zwak)magnetische ferrovervuiling uit bijv. chocolade. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Magneetfilters industrieel buitenpool

Zeer robuuste filter, geschikt om ferrovervuiling te filteren uit o.a. pulp in de papierindustrie. Ook grote delen kunnen passeren omdat de doorgang geheel vrij is. Reiniging handmatig.

Meer informatie

Magneetfilters hygiënisch (EHEDG)

Ontworpen voor de voedingsmiddelenindustrie volgens EHEDG-richtlijnen. Filtert zeer effectief fijne (zwak)magnetische ferrovervuiling. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Magneetfilters hygiënisch (EHEDG) - Clean In Place

Ontworpen voor de voedingsmiddelenindustrie; EHEDG gecertificeerd. Filtert zeer effectief fijne (zwak)magnetische ferrovervuiling. Volledig automatische reiniging (CIP: Clean In Place).

Meer informatie

Magneetfilters sanitair

Geschikt voor het filteren van ferrovervuiling in de voedingsmiddelenindustrie. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie