De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Pijpmagneten

Voor het filteren van ongewenste ferromagnetische (Fe) delen - zoals ijzer en staal - uit granulaten, vezels en grovere materialen in vrije val-leidingen met hoge capaciteit kunnen pijpmagneten ingezet worden. Ze worden onder meer toegepast in de bulk-, veevoer-, kunststoffen-, keramische- en recyclingindustrie. Pijpmagneten zijn niet geschikt voor voedingsmiddelen waarbij een food-afwerking vereist is.

Zowel de behuizing als de magneetkern van de pijpmagneet is zeer robuust uitgevoerd. Doordat de magneetkern midden in de productstroom zit, heeft de pijpmagneet een zeer goed scheidingsrendement. De ronde vorm van de behuizing en de magneetkern (met een topconus van 60°) zorgt voor een goede doorstroming en goede verspreiding van de productstroom. Vervolgens passeert het product 3 krachtige magneetvelden, waarbij geleidestrippen product wat naar de buitenwand valt, terug naar de magneetkern dwingen. Zo wordt een goede doorstroming gecombineerd met een goede ijzerscheiding.

Goudsmit pijpmagneten zijn zowel in permanent magnetische als in elektromagnetische uitvoering verkrijgbaar. Permanente pijpmagneten moeten handmatig gereinigd worden (afvegen), elektromagneten zijn automatisch reinigend (tijdens een productiestop).

Capaciteit van een pijpmagneet is max. 500 m³/h. Deeltjesgrootte max. 50 mm.

Producten

Permanente pijpmagneten

Het meest effectieve scheidingssysteem als het gaat om prijs/kwaliteit. Met krachtige ferriet magneetkern. Reiniging handmatig.

Meer informatie

Elektro pijpmagneten

Minder krachtig dan de permanente uitvoering, echter geheel automatisch reinigend (met productiestop) en daardoor geschikt voor automatische productieprocessen.

Meer informatie