De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Trommelmagneten

Toepassing

Trommelmagneten zijn breed toepasbaar. Ze worden ingezet in vrije val-leidingen of na een trilgoot, voor (fijne) poeders, korrels, vezels en grovere productstromen (niet kleverig). Ze scheiden volledig automatisch en continu ferromagnetische (Fe) delen - zoals ijzer of staal.

Indien het materiaal via een trilgoot wordt aangevoerd, is ook scheiding van zwakmagnetische (zoals bewerkt roestvast staal) en zelfs paramagnetische deeltjes mogelijk. Door de continue reiniging is de trommelmagneet zeer geschikt voor productstromen met veel magnetische vervuiling.

Goudsmit levert diverse trommelmagneten:

  • voor fijne of grove productstromen;
  • voor kleine of grote capaciteiten;
  • voor materiaal waarin weinig of juist veel magnetische delen aanwezig zijn;
  • voor diverse industrieën: van voedingsmiddelenindustrie tot recycling.

Toepassingsvoorbeelden:

  • voorkomen van ferro- of paramagnetische vervuiling van uw eindproduct;
  • voorkomen van onnodige beschadiging aan machines (spuitgietmachines, extruders, mengmachines, maalmachines en andere apparatuur).

Typen:

  • De standaard trommelmagneet is geschikt voor grovere grondstoffen in onder meer de kunststof en keramische industrie.
  • De food/farma trommelmagneten zijn specifiek ontwikkeld voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Zij hebben een kleinere capaciteit, maar filteren kleinere Fe (en zelfs zwakmagnetische) deeltjes uit een productstroom.
  • De Lenastar filtert zelfs paramagnetische deeltjes zoals: steentjes, modder, insectenuitwerpselen, etc. uit uw (gedroogde) grondstoffen (bijv. thee, kruiden).

Werking

Een trommelmagneet is een stilstaand (180°) magneetsegment, waar een roestvast stalen trommel omheen draait. De magneet trekt magnetische delen aan die in het product zitten. De trommel neemt de aangetrokken delen mee naar de onderzijde van de trommel. Daar laten de magnetische delen los en kunnen ze worden opgevangen en/of afgevoerd. Bij sterk magnetische delen worden meenemers op de trommel geplaatst om de delen uit het magneetveld te 'duwen'. Het voordeel van een trommelmagneet is dat het een continu-reinigend/scheidend systeem is, waarbij de productstroom niet gestopt hoeft te worden voor het verwijderen van de magnetische delen.

Scheiden deeltjes
Hygiënisch

Producten

Trommelmagneten standaard 3000 gauss

Toepassing in vrije val-leidingen bij poeders, korrels, vezels en grovere materialen. Niet geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Trommelmagneten food/farma 9000 gauss

Toepassing in vrije val-leidingen. Sterke neodymium magneet, waardoor zeer kleine deeltjes ferrovervuiling verwijderd kunnen worden. Geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Trommelmagneten Lenastar 12000 gauss

Toepassing in vrije val, aanvoer via trilgoot. Extreem sterke neodymium magneet, voor het verwijderen van (zwak)magnetische deeltjes ferrovervuiling. Geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie