De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Recycling & sorting

Magneten voor recycling & sorteren

Het terugwinnen van metalen uit afval- of grondstofstromen (voor onder meer hergebruik) wordt steeds belangrijker. Grondstoffen worden schaarser en de kosten om afval te storten steeds hoger.

Ook overheden streven ernaar het milieu minder te belasten door o.a. recyclen te promoten en subsidiëren.

Dit verhoogt de markteisen om metalen uit afval te recyclen. Goudsmit heeft vele scheiders ontwikkeld die metaaldelen kunnen scheiden/sorteren. Dit betreft vaak waardevolle metalen, waardoor de terugverdientijd van scheiders voor recycling vaak heel kort is.
Afvalproducten worden op deze manier opnieuw bruikbaar voor nieuwe toepassingen. Denk daarbij aan Green Deal, Urban Mining, E-Waste recycling of EU Waste Directive (Richtlijn 2008/98/EC); de trends voor de toekomst.

Goudsmits magneten voor recycling scheiden ferromagnetische delen zoals: ijzer, staal en zwakmagnetische metalen zoals bewerkt roestvast staal, maar ook non-ferromagnetische delen zoals: aluminium, koper, zink, goud, zilver, magnesium etc.

Magnetische scheiders voor recycling zijn bestemd voor:

Mobiele 'Skid' Eddy Current scheider

Scheiden/terugwinnen van ferrometalen

Goudsmit heeft een breed pakket aan bovenband- en ophangmagneten die onderscheidend zijn in levensduur, de robuuste bouw, magneetkracht en magneetvelddiepte.

Voor productstromen met scherpe metaaldelen – waar dus een transportband niet gewenst is - heeft Goudsmit (schroot-)trommelmagneten. Deze zijn extra robuust uitgevoerd wat resulteert in een bijna onderhoudsvrije, duurzame oplossing. Wanneer er weinig inbouwruimte beschikbaar is, zijn koprolmagneten de oplossing om ferro-metaaldelen uit een (bulk-)productstroom te verwijderen. Deze zijn leverbaar in verschillende maten en magneetsystemen zodat wij altijd de juiste oplossing voor uw productstroom hebben. Zie bijvoorbeeld rechts, een foto van een elektro bovenbandmagneet in dwarsopstelling boven een koprol, ingezet voor het terugwinnen van ferro-metalen.Elektro bovenband ophang magneet

 

Scheiden/terugwinnen van non-ferrometalen

Eddy current en sensorscheiders scheiden/sorteren non-ferro-metalen zoals aluminium en koper uit primaire en/of secundaire grondstofstromen. Vaak zetten we een combinatie van deze scheiders achter elkaar. De fractie moet qua deeltjesgrootte namelijk binnen een bepaalde bandbreedte liggen om het beste scheidingsrendement te behalen.

Met behulp van geavanceerde magneetsimulaties heeft Goudsmit voor iedere fractieverdeling de optimale magneetsystemen (met hun specifieke magneetopbouw) ontwikkeld. Door deze strategisch in de proceslijn te plaatsen kunt u waardevolle metalen optimaal terugwinnen. De specialisten van Goudsmit adviseren u graag over de meest gunstige plaatsing van deze machines. Zie de video hiernaast voor uitleg van het werkingsprincipe van Eddy Current scheidingstechniek.

Zuiveren van productstromen

Magnetische scheiders worden ook vaak ingezet voor het zuiveren/opschonen van ongewenste ferro of non-ferrodelen uit (bulk-)productstromen.
Denk bijvoorbeeld aan geshredderde kunststof flessen/flacons, die (roestvast-)stalen balletjes en veertjes bevatten in het veermechanisme: om een zuivere, herbruikbare kunststofstroom te krijgen dienen deze ongewenste delen verwijderd te worden. Zie de video hiernaast voor een voorbeeld van productzuivering met behulp van een Eddy Current Scheider.Toepassingsgebieden

Goudsmit magneetscheiders, non-ferro-scheiders en sensorscheiders voor de recycling-industrie zijn zeer robuust uitgevoerd, waardoor ze uitstekend in de meest zware omstandigheden kunnen werken. Recycling-scheiders vallen onder de VAMIL/MIA-regeling, wat investeren snel rendabel maakt.
De magnetische scheiders van Goudsmit vinden onder meer hun toepassing in:
E-Scrap (Elektronisch afval)
Te scheiden deeltjes

Producten

Hangende blokmagneten

Voor opstelling boven transportbanden in de bulkverlading of recyclingindustrie. Verwijderen ferrodelen uit grondstoffen met relatief weinig metaal. Reiniging handmatig of automatisch.

Meer informatie

Koprolmagneten

Plaatsing in bestaande bandtransportsystemen in bijv. bulkverlading of recyclingindustrie. Geschikt om moeilijke vormen en zwakmagnetische delen te scheiden. Continue afvoer van ferrodelen.

Meer informatie

Trommelmagneten voor recycling

Trommelmagneten scheiden automatisch en continu grote hoeveelheden ferrodelen uit bulk-productstromen. Enkele typen trommels scheiden zelfs zwakmagnetische delen.

Meer informatie

Bovenbandmagneten

Voor opstelling boven transportbanden in de bulkverlading of recyclingindustrie. Verwijderen ferrodelen uit grondstoffen en voeren deze automatisch en continu af.

Meer informatie

Non-ferro scheiders (Eddy current)

Eddy current scheiders verwijderen non-ferro metaaldelen zoals koper en aluminium in een continu proces. Voor het terugwinnen (recyclen) of verwijderen van metalen.

Meer informatie