De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Trommelmagneten voor recycling

Toepassing

De trommelmagneten voor recycling zijn geschikt voor scheiding van ferromagnetische (Fe) of para- en zwakmagnetische delen uit een bulk-materiaalstroom. Trommelmagneten zijn breed inzetbaar en hebben vele toepassingen. Ze kunnen hoge capaciteiten verwerken, omdat de trommel continu roteert en dus vol-automatisch ferrodelen scheidt en afvoert. Trommelmagneten worden ook ingezet vanwege hun compacte inbouwmaten. Ze kunnen op plekken geplaatst worden waar te weinig plaats is voor bijvoorbeeld ophang- of bovenband- magneten. Belangrijk voor een goede scheiding is dat het materiaal gelijkmatig wordt aangevoerd, dit kan bijvoorbeeld via een trilgoot of transportband.


Trommelmagneet toegepast in granulaten stroom

Werking

Een trommelmagneet bestaat uit een stilstaand magneetsegment, waar een roestvast stalen mantel met meenemers omheen draait. De productstroom valt over de mantel, waarbij de magneet de ferromagnetische metaaldelen in het product aantrekt. Meenemers op de mantel nemen de gevangen metaaldelen mee naar de onderzijde van de trommel totdat deze buiten het magneetveld komen. Daar laten de gescheiden delen los en kunnen ze worden opgevangen en/of afgevoerd. Dit wordt vaak gedaan met behulp van een scheidingsschot. Dankzij verschillende magneetsystemen is het mogelijk zowel ferromagnetische ('sterk-magnetische') als zwakmagnetische delen te vangen.

Plaatsing

Er zijn twee methodes voor het gebruik/plaatsing van trommelmagneten:

Overvoeden

Bij overvoed trommelmagneten wordt het materiaal over de trommel gevoerd. Zodra de ijzerdelen de magneet passeert, worden deze aangetrokken en over de trommel meegenomen totdat het deel weer buiten het magnetisch veld komt. De ijzerdelen wordt dan losgelaten en vallen achter een scheidingsschot.

Topfeed/overvoeden met trommelmagneet

Ondervoeden

Bij ondervoed trommelmagneten wordt het bulkmateriaal onder langs de trommel gevoerd. Zodra de ijzerdelen in het magnetisch veld komen, worden deze aangetrokken en over de trommel mee naar boven gevoerd. De meenemers schuiven de ijzerdelen mee tot buiten het magnetisch veld, waar ze van de trommel vallen. Het voordeel van deze scheidingsmethode is dat alleen de ijzerdelen uit de materiaalstroom worden getrokken, waardoor minder product tussen de ijzerdelen komt, en dus een schonere (verkoopbare) ijzerfractie over blijft. Deze methode is ook geschikt om boven een band te plaatsen; net zoals bij bovenband- en ophangmagneten.

Underfeed/ondervoeden met trommelmagneet

Producten

Trommelmagneten Recycling

Voor het scheiden van magnetische en zwakmagnetische ferrodelen uit een materiaalstroom.

Meer informatie

Permanente trommelmagneten voor schroot

Toepassing: recyclen van schroot. Hoge capaciteit en diep magneetveld. Voor het scheiden van extra grote en scherpe ferrodelen.

Meer informatie

Elektro-trommelmagneten voor schroot

Toepassing: recyclen van schroot. Hoge capaciteit en zeer diep magneetveld. Voor het scheiden van extra grote en scherpe ferrodelen.

Meer informatie