De filters worden toegepast...

Korte omschrijving

Spuitgieten wordt meestal toegepast om magneten en plastic zonder lijmen samen te voegen. Dit is een technisch geavanceerde oplossing die om nauwkeurige matrijzen en dito magneten vraagt.

Lees meer

Kenmerken

  • Veel gebruikte methode
  • Geschikt voor materialen met een laag smeltpunt
  • Lage kostprijs en snelle cyclustijd
  • Meervoudige matrijzen mogelijk
Vraag advies
Magneten spuitgieten

Uitgebreide productomschrijving

Het spuitgieten van magneten is een vormgeeftechniek voor thermoplasten, thermoharders en metalen met een laag smeltpunt.
Met spuitgieten smelten we kunststof dat aangevoerd wordt als granulaat of poeder, tot een vloeibare massa en spuiten we deze vervolgens onder hoge druk in een matrijs, waarvan de holte de vorm is van het gewenste product. Door afkoeling stolt de kunststof en ontstaat het gewenste product.
Een dunner product heeft als voordeel dat de kostprijs laag blijft en dat producten sneller afkoelen waardoor de cyclustijd tot enkele seconden beperkt kan blijven.

Er worden ook meervoudige matrijzen gebruikt, dat wil zeggen dat er in de matrijs veel dezelfde vormen zitten, zodat we bij elke cyclus een groot aantal van hetzelfde product kunnen maken.

Spuitgieten is één van de meest gebruikte vormgevingstechnieken voor kunststof onderdelen en maakt het produceren van complexe producten mogelijk. Door de relatief hoge kosten van het maken van een matrijs is spuitgieten echter alleen geschikt voor grote productieaantallen.

Heeft u interesse in het spuitgieten van magneten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.