De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Potmagneten & elektromagneten

Potmagneten en ronde elektromagneten van hoge kwaliteit

Compacte magneetsystemen met een mantel van staal, messing, edelstaal of kunststof. Afhankelijk van de mantel van deze magneetsystemen nemen de magneetwaarden toe en/of zijn de potmagneten beter bestand tegen corrosie of chemicaliën. Potmagneten hebben slechts één aantrekkingsvlak; dit sluit verspreiding van het magneetveld uit

 

Kwaliteiten potmagneten

Potmagneten zijn verkrijgbaar in de kwaliteiten:
Neodymium (NdFeB)
Samarium Cobalt (SmCo)
AlNiCo
Ferriet (FeB)

De maximale werktemperatuur varieert van 60 tot 450 °C.
Daarnaast hebben we ook elektromagneten in het programma.

Inbouwmogelijkheden

Potmagneten en elektromagneten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: vlak, draadbus, draadeind, verzonken gat, doorlopend gat en draadgat. Door de verschillende modellen is er altijd een passende magneet te vinden. Goudsmit adviseert graag over de manier van monteren of over de keuze van de juiste potmagneet. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Omstandigheden voor optimale magnetische houdkracht

Voor een optimale houdkracht dienen de poolvlakken van de potmagneet schoon te zijn, en de werkstukken vlak. De aangegeven houdkrachten zijn onder optimale omstandigheden gemeten: loodrecht, op een vlak geslepen stuk staal 37 met een dikte van 5 mm, zonder luchtspleet. Kleine scheurtjes in magneetmateriaal hebben geen invloed op de trekkracht.
Potmagneten behouden in prinicipe hun magneetkracht onbeperkt, mits niet blootgesteld aan deze 4 factoren (zie 'Wordt een magneet zwakker in de tijd'?)

Producten

Neodymium (NdFeB) potmagneten

Neodymium potmagneten zijn de sterkste potmagneten in ons assortiment. Corrosiebescherming van het product is gewaarborgd door een coating van nikkel, zink of santopreen.

Meer informatie

Ferriet potmagneten

Ferriet of keramische potmagneten zijn voorzien van een stalen pot die voor afscherming van het magneetveld zorgt. De geringe inbouwhoogte biedt vele constructieve voordelen.

Meer informatie

Samarium Cobalt (SmCo) potmagneten

Samarium-Cobalt (SmCo) potmagneten bieden de unieke combinatie van hoge magneetkracht en hoge gebruikstemperatuur.

Meer informatie

AlNiCo potmagneten

AlNiCo potmagneten hebben een zeer hoge werktemperatuur. De omkasting is van staal, waartussen een niet-magnetiseerbare grondstof is aangebracht.

Meer informatie

Elektromagneten

Ronde elektromagneten zijn schakelbaar. Zij dienen voor het oppakken, positioneren of vasthouden van producten.

Meer informatie